RESVERATROLUL – cel mai puternic antioxidant

Multa lume a auzit de RESVERATROL dar putini stiu defapt ce este?!?! Resveratrolul este o substanta chimica care o secreta  majoritatea plantelor intr-o cantitate mai mare sau mai mica.

Resveratrol

In struguri (rosii si albi) exista cea mai mare cantitate de resveratrol fata de oricare alta planta analizata. De aceea struguri sunt considerati cea mai importanta sursa de resveratrol. Cea mai mare cantitate se accumuleaza in pielita bobului de strugure dar exista si in samburi, codite si frunze. Paradoxal asteptarilor, resveratrol este de culoare alba cu usoara tenta galbuie si nu violet spre negru cum v-ati astepta.

Vita de vie produce resveratrol pentru a se proteja de radiatiile Ultra Violete, ca raspuns la infectiile microbiene si stres.

Vinul cel mai bogat in antioxidanti respectiv resveratrol este vinul rosu sec, si nu datorita culorii ci metodei de vinificatie. In pulpa bobului de strugure sunt doar urme de antioxidanti, cea mai mare cantitate fiind in pielite. Dupa presare mustuiala de struguri rosii se tine la macerat impreuna cu pielitele, samburii  si astfel trec o parte din antioxidant in vin, desi din pacat majoritatea lor raman in tescovina( rezidul :samburi, pielitele si bucatile din rahis) care de obicei se arunca.Vinul alb contine foarte putini antioxidanti.

Lasa un comentariu