Marmelada cruda inventata de Simona Bisboaca din Oradea

marmelada 2_resize

Simona Bisboaca, din Oradea, membra a Asociatiei Inventatorilor din Romania, a inventat marmelada cruda care a primit medalia de aur la Salonul International de Inventii in Agricultura si Industrie Alimentara “Agroarca” din Croatia

Marmelada cruda se obtine la 30 de grade, iar fructul din care este facut isi pastreaza toate proprietatile.“Nu pot sa dau foarte multe detalii despre procesul de obtinere. Este o marmelada care se prepara fara fierbere, la 30 de grade, nu contine zahar, conservanti sau alti indulcitori. Este suta la suta naturala si poate fi pastrata, in borcane, cel putin un an”, a spus Simona

Cel de-al doilea produs prezentat la Salonul “Agroarca” este un aditiv alimentar natural. Acesta poate fi folosit ca antioxidant, conservant sau antibacterian. “Nu contine nici o substanta chimica. Are intrebuintari multiple, de la industria carnii, la inghetata, produse de panificatie sau chiar cartofi congelati”, sustine cercetatoarea in chimie alimentara. Ambele inventii se gasesc deocamdata doar in laboratorul oradencei, unde mai au de trecut cateva teste, dupa care vor fi comercializate.

La Salonul International de Inventica de la Varsovia, Simona Bisboaca, a fost medaliata cu aur pentru produsul desemnat “cel mai puternic antioxidant” denumit “Antioxi Vita”. Tot aici a primit o medalie de argint pentru produsul “Propolis dizolvat in apa”.

Sursa:www.agriculturae.ro

Lasa un comentariu