Sanatate din culturi autohtone!
În ultimii anii piaţa suplimentelor alimentare şi nutritive este invadată de produse importate, din păcate majoritatea de o calitate îndoielnică. Un prim semnal privind calitatea unui produs este pretul. Există numeroase preparate cu extracte din plante exotice care poate nici nu le-am văzut în realitate, dezamagind de cele mai multe ori cumpărătorii cu ineficienţa acelor produse, desi paradoxal produsele respective in tarile lor de origine dau rezultate foarte bune.
Nu v-aţi întrebat vreodată de ce la noi nu se găsesc acele plante dacă sunt aşa de bune pentru sănătate??
Pentru ca plantele respective nu supravietuiesc conditiilor de mediu de la noi din tara, astfel nici fitonutrienti care ii contin nu sunt eficienti populatiei de la noi. In timp cu ajutorul horticultorilor unele plante reusesc sa fie aclimatizate, dar foarte putine. Dar natura este extraordinara si din fericire gasim si in flora de la noi acei fitonutrienti dar adaptati conditiilor de mediu din zona noastra.
Din stramoşi se stie ca trebuie sa cultivăm pământul pentru hrană şi sănătate. Plantele care traiesc in arealul nostru geografic contin nutrienti si principii active(fitonutrienti) necesari hranirii si mentinerii stari de sanatate a organismului, a acelui organism care traieste in acel areal geografic. Din cauza globalizarii hrana noastra de zi cu zi nu se mai stie exact de unde provine, prin urmare nu mai asigura necesarul organismului pentru a mentine o buna functionare si apar dezechilibre care se manifesta prin diferite boli. Una din principale cauze a diferitelor afectiuni este alimentatia.
Atata vreme cat nu mai avem o alimentatie echilibrata care sa contina si iarna fructe si legume crude trebuie sa suplinim lipsa acestora cu suplimenti alimentari naturali.
In zilele noastre toata lumea e preocupata de aspect si sanatate si cauta noi metode de fi mai sanatosi/sanatoase mai frumosi/frumoase si mai tineri/tinere.
Toate acestea se pot obtine in primul rand cu un mod de viata echilibrat care include sportul si cel mai important, o alimentatie echilibrata, variata si cat mai spre natural.