Lansarea numarului 100 STIINTA si TEHNICA

Vineri, 6 noiembrie, de la ora 10:30, la Academia Română a avut loc lansarea numărului 100 al celei mai longevive reviste românești dedicate științei, tehnologiilor moderne și cercetării. Au fost prezenți la lansare: cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu, academicienii Răzvan Theodorescu și Nicolae Zamfir, profesorii Andreea Paul (ASE), Irina Gheorghe (Universitatea București), Tudor Prisecaru (Politehnica București), Ovidiu Jerca (Facultatea de Agronomie București), antreprenorii Simona Bișboacă și Cătălina Pop, inginerul Gabriel Petrescu și medicul Radu Dop. Gazda evenimentului a fost jurnalistul de știință Alexandru Mironov. Mai multe amănunte pe site-ul www.stiintasitehnica.com
 

 

 

 

„Am primit cu mare onoare invitația de a participa la eveniment în calitate de cercetător, inventator și antreprenor. Revista Știință&Tehnică, în noul format, aniversează 10 ani de activitate prin nr 100 al revistei și au ținut neapărat să mă prezinte ca pe unul dintre puținii cercetători și inventatori din România, care a reușit singur să-și implementeze brevetele în producție, în propria companie”

„Am deschis întâlnirea prezentând în câteva cuvinte evoluția mea în cercetare-inovare și câteva dintre produse. Am concluzionat că totul a pornit de la studiu, știință și, să nu uităm, curiozitate, fiind rețeta ideală pentru inovație și inventică! Curiozitatea fiind un element esențial în abordarea științei și dezvoltarea intelectului. Cum spuneam într-o ediție TEDx: omul cât trăiește învață, dar cu cât învață mai mult își dă seama cât de puține știe!”, a precizat Simona Bișboacă.

Inventatoarei bihorene i-au rămas în minte vorbele lui Dumitru Prunariu: „Cel mai important lucru e să-ți pui întrebări, pentru că așa cum spunea și Simona, curiozitatea reprezintă un element esențial în a face descoperiri. Suntem curioși, ne întrebăm de ce? Vrem să aflăm, de ce? Ne construim instrumente pentru a afla de ce? Aflăm de ce? Și descoperim că multe alte lucruri devin necunoscute. Mergem mai departe și descoperim, descoperim, descoperim și uite așa, exponențial descoperim cât de puțin știm și cât de multe mai avem de descoperit”.

„A fost o întâlnire remarcabilă cu oameni pe măsură!”, a concluzionat Simona Bișboacă.

Lasa un comentariu