ANTIOXIDANTII

Produsul nostru, ANTIOXI vita este cel mai puternic antioxidant de pe piata, fiind o formula concentrata, 100 % natural, produs in Romania din samburi pielite si rahis de struguri atenti selectionati. Este obtinut printr-o metoda de ultima generatie, brevetata OSIM care reuseste sa extraga si sa stabilizeze antioxidantii din struguri  intr-o concentratie mare: Polifenoli totali: 300 mg/ml GAE(echivalent Acid galic) – acizi fenolici, antociani, flavonoidem taninuri, catechine, resveratrol Ingrediente: apa, extract din samburi, pielite si rahis de struguri cca 700 mg/ml

ANTIOXI VITA

Te ajuta sa-ti normalizezi:

COLESTEROLUL

TRIGLICERIDELE

GLICEMIA

TENSIUNEA ARTERIALA

TRANZITUL INTESTINAL

previne  IMBATRANIREA si reduce  STRESUL OXIDATIV

are actiune:

ANTIVIRALA, ANTIBACTERIANA

TONICA pentru musculatura, sistemul circulator si creier.

Se recomanda: Persoanelor cu predispozitie la bolile cardiovasculare, flebite, varice, cu antecedente familiare de accidente vasculare, persoanelor cu risc crescut de boli degenerative ale ochilor, diverse forme de cancer. De asemenea este un bun remediu in raceli si viroze protejand organismul chiar si la copii peste 2 ani.

MOD DE ADMINISTRARE:

Profilactic 2 ml/zi la adulti, 1 ml/zi la copii, cura minim 30 zile.
Ca tratament sau adjuvant la tratament medicamentos:
– 5ml / zi la persoanele pana in 80 kg – 7ml / zi la persoanele pana intre 80 kg – 100 kg – 10ml / zi la persoanele peste 100 kg
Cura minim 40 zile. Se repeta la nevoie.

Se consuma dupa o MASA PRINCIPALA ca atare sau dizolvat in apa, suc de fructe, ceai la temperatura potrivita, cu miere, etc. Produsul este avizat de Ministerul Sanatatii pentru a fi produs si comercializat in Romania: seria AC nr 0611 din 2010.

ANTIOXIDANTII DIN STRUGURI SI ACTIUNEA LOR TERAPEUTICA

ANTIOXIDANTII  = Tinerete fara batranete si viata fara de… doctor!

antioxidanti_fructe Antioxidantii sunt prezenti in mod natural, in aproape toate plantele, microorganismele, fungi si chiar tesuturi animale. Antioxidantii sunt molecule care pot interactiona in siguranta cu radicalii liberi, punand capat reactiei in lant inante sa fie afectate moleculele vitale. O anumita molecula antioxidanta poate reactiona doar un anume radical individula, existand, prin urmare, o nevoie permanenta de recompletare a resurselor antioxidante. Recomdandam o doza zilnica de 2 ml pe zi la adulti pentru extractul de samburi de struguri. Dozele mai mari pot fi utilizate pentru a trata diverse afectiuni. Polifenolii in general si polifenolii asociati cu samburii de struguri sunt considerati siguri, fara efecte secundare. Pentru ca sunt solubili in apa, orice exces de extract de samburi de struguri care nu este absorbit de corp este eliminat prin transpiratie si urina. Totusi, femeile insarcinate sau care alapteaza trebuie consulte medicul daca vor sa consume suplimentele pe baza de extract din seminte de struguri.

In prezent nu se cunosc posibile interactiuni dintre medicamente si acest extract din samburi si pielite de struguri.

CE SUNT POLIFENOLII?

polifenoliiAntioxidantii de tipul fenolilor sunt derivati mono sau polihidroxilici ai arenelor in care gruparea hidroxil este legata direct de un radical aril. Compusi fenolici se regasesc in natura in toate plantele, acestia  fiind responsabili cu varietatea de culori ale fructelor si legumelor. In struguri , compusi fenolici se gasesc in seminte, pielite, rahis si pulpa bobului de struguri si se extrag in procesul de vinificatiei. Cantitatea si structura compusilor fenolici din vin depinde de soiul din care provine si de tehnicile de elaborare si conservare a vinului. In tescovina raman cantitati considerabile de compusi fenoli in special la vinificarea in alb. Dintre compusii fenolici, in struguri, must, reziduuri si vin se intalnesc :

acizii fenolici, substantele colorate si substantele tanante.

 

RESVERATROLUL

CEL MAI STUDIAT SI MAI CUNOSCUT POLIFENOL DIN STRUGURI

De departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut!

reservatrolul Exista intr-o cantitate de 50-100 mg / g pielita de strugure, mai mult decat dublul oricarei alte surse identificate. Resveratrolul este produs de catre vita de vie ca raspuns la infectiile microbiene si stres, in urma tratamentelor de erbicidare si antifungice si radiatiile UV si se localizeaza in pielita. S-au facut numeroase studii despre actiunea fitoterapeutica a RESVERATROLULUI astfel s-a dovedit ca: Are un efect direct de distrugere tumorala, actionand impotriva oricarui tip de localizare tumorala, dar si asupra celor hormono-dependente (san, ovar, testicul, ficat, stomac), prin inhibarea metabolismului celulolor canceroase si  blocarea formarii vaselor de sange in jurul tumorilor, si metastazarea celulelor maligne. La fiecare 7 ani se schimba toate celulele din organism iar resveratrolul confera o protectie deosebita materialului genetic nuclear (ADN), ferindu-l de mutatii in timpul replicarii. Resveratrolul este SINGURUL anti-oxidant care actioneaza direct asupra genei Matusalemice (gena longevitatii”), avand capacitatea de a imbogati durata si calitatea vietii. Prelungeste durata de viata si potentialul reproductiv la animalele de experienta pe care a fost testat (cu 15-30%). Are un potential anti-oxidant de 50 de ori superior vitaminelor C si E la un loc. Este de 10-20 de ori mai puternic decat vitamina E in protectia anti-oxidativa a LDL-colesterolului. Resveratrolul se dovedeste mult superior vitaminei E in protectia anti-oxidativa a colesterolului-LDL – nivelului sangvin al colesterolului total si al trigliceridelor scade nivelul sangvin al colesterolului total si al trigliceridelor. Este un vasodilatator arterial Se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct miocardic. Inca din 1985 se stia  ca are capacitatea de a inhiba agregarea plachetara indusa de trombina si ADP (Kimura) => efect anti-trombotic. Are si un efect potentator, similar bioflavonoizilor, pentru toate mineralele si vitaminele, amplificand efectele acestora de zeci/sute de ori. Resveratrolul manifesta efecte anti-SIDA, antivirale (mai ales virusurile hepatice), antialergice (inhiband eliberarea histaminei), antibacteriene si antiinflamatoare. Promoveaza ­elasticitatea articulatiilor, stimuland sinteza fibrelor de colagen atat la nivel articular, cat si in piele (in uz exetern direct pe piele) – preintampina ridarea si imbatranirea pielii, mentinandu-i elasticitatea si tineretea. reservatrolul_struguri Resveratrolul are efect protector impotriva bolii Alzheimer prin blocarea proteinei NF-Kb impiedicand astfel microglia sa distruga neuronii. Exista studii incurajatoare referitoare la potentialul terapeutic al Resveratrolului si in cazul altor boli neuro-degenerative. Resveratrolul s-a dovedit benefic si in cazul tolerantei la efort, performantelor fizice si psihice. Foarte imbucuratoare sunt efectele Resveratrolul similare hormonilor fito-estrogeni: a)   reprezinta cel mai puternic fixator de Calciu in/din oase (alaturi de exercitiul fizic), prevenind si combatand eficient osteoporoza ; b)    confera protectie vasculara majora, chiar si la barbati ; c)    combate tulburarile de climacteriu ; d)    ajuta la regularizarea ciclului menstrual si anuleaza efectele dismenoreice ; e)    chiar in exces, confera protectie impotriva cancerului de san si col uterin si nu induce cancer ; f)   protejeaza celulele nervoase impotriva efectelor devastatoare ale stresului, prelungeste  durata lor de viata si impiedica apoptoza (mortii) acestora ! g) favorizeaza eliminarea renala a acidului uric, prevenind acumularea sa si riscul degenerarii in guta sau litiaza urica ; h) creste sinteza antioxidantilor endogeni, a substantelor necesare corpului (fito-estrogenii sunt substante inductoare enzimatice –hepatice- cu rol in detoxifierea organismului.

ACIZII FENOLICI

CUNOSCUTI PENTRU ACTIUNEA ANTI IMBATRANIRE

Acizi fenolici prezinta beneficii anti-imbatranire pentru a spori longevitatea si a reduce discomfortul de imbatranire intr-un mod sigur si natural . Aproape o treime din aportul zilnic de polifenoli – aproximativ 200 mg pana la 1 gram pe zi, ar trebui sa cuprinda acizii fenolici. acidul_fenolic Acizi fenolici sunt molecule simple, care sunt usor de absorbit in sistemul uman si ofera o serie de beneficii anti-imbatranire. In afara de a face celulele mai puternice si rezistente la degradare, proprietatea anti- imbatranire a acizi fenolici este corelata cu activitatea antioxidanta care previne si o crestere anormala a celulelor. Acizii fenolici, de asemenea, sunt cunoscuti a fi utili in controlul inflamatiei, stimularea sistemului imunitar, limiteaza distrugerea fibrelor de colagen prin diferite mecanisme, ajuta la constituirea legaturilor naturale a fibrelor de colagen si previn distrugerea acestora cauzata de radicalii liberi,precum si imbunatatesc circulatiei sangelui, din toate acestea impreuna se produc semnificative beneficii anti-imbatranire in organism.

ANTOCIANII SI FLAVONOIDELE

SUBSTANTELE COLORANTE MIRACULOASE

antocianii_si_flavonoideleAcesti pigmenti din plante dau culorile stralucitoare, de la roz pana la caramiziu, mov si albastru. Oamenii de stiinta au identificat peste 500 de astfel de compusi fiind si cel mai mare grup de pigmenti solubili in apa. Antocianinele sunt o clasa de flavonoide, care sunt distribuite pe scara larga in lumea plantelor. Flavonoli, flavan-3-etanoli, flavone, flavanone, si flavanonoli sunt clase suplimentare de flavonoide, care difera de antociani in starea lor de oxidare. Solutiile acestor compusi sunt de incolore sau de culoare galben pala. Prin mediatizarea “Paradoxului Francez” este acceptat in intreaga lume ca acesti compusi fenolici care se gasesc si in vin sunt responsabili cu incidenta scazuta a bolilor cardio-vasculare din tari precum Franta, Italia care sunt mari consuma-toare de vin. O serie de studii au aratat ca mortalitatea la bolile cardio vasculare este invers corelata cu aport de flavonoide din dieta. Flavonoidele pot ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale. Flavonoidele mentin integritatea vaselor capilare, au efect direct aupra capilarelor, de asemenea pot relaxa muschii sistemului cardiovascular diminuand presiunea sangelui si imbunatatind totodata circulatia sangelui la inima. Documente de acum 4000 de ani se refera la folosirea terapeutica a vinului, in medicina antica fiind prescris in tratarea multor boli pe baza unor experiente empirice. Hipocrate, parintele medicinei, preconiza cu peste 25 secole in urma folosirea vinului alb pentru stimularea poftei de mancare, pentru hranirea si intarirea trupului. Compusii bioactivi ai vinului sunt compusii fenolici. Dintre efectele farmacologice cele mai reprezentative ale flavonoidelor sunt: activitatea cardiotonica, activitatea sa asupra sitemului nervos central, activitatea antilipeminata, activitate antiulcer,activitate hepatoprotectoare, activitate antiinflamatoare, activitate antitumorala si activitate antineoplastica. Un studiu, finantat de US National Institutes of Health, prezinta antocianii din struguri capabili de a oferi protectie impotriva boli Parkinson atat la barbati cat si femei. Pigmenti antociani din struguri au fost mult timp utilizati pentru imbunatatirea acuitatii vizuale si tratarea tulburarilor circulatorii. Au o gama larga de activitati biologice, inclusiv antioxidante, anti-inflamatorii, antimicrobiane si activitati anti-cancer. In plus, au o varietate de efecte asupra vaselor de sange, trombocite si lipoproteinele capabil de a reduce riscul de boli cardiace coronariene. Pot ajuta la protejarea impotriva cancerului de colon si in alte tipuri de cancer. Inhiba cresterea celulelor leucemie HL60 umane si a celulelor umane HCT116 carcinom de colon in vitro. In prezent, de mare interes in cazul studiului flavonoidelor este actiunea biologica de prevenire, incetinire si stopare a proceselor proliferative. Astfel, un numar mare de flavonoide naturale s-au identificat ca modulatori ai procesului de carcinogeneza, demostrandu-ze efectul lor antimutagenic si anticarcinogen, dar rolul de agent chimiopreventiv.

TANINURILE

Taninurile reprezinta acea grupa de compusi fenolici solubili in apa cu gust astringent. Taninurile din struguri sunt responsabile cu gustul astringent si corpositatea vinurilor. Taninurile din samburii de struguri ajuta la scaderea colesterolului LDL si VLDL si cresterea HDL. Taninurile reduc absorbtia intestinala a colesterolului, imbunatatesc excretia biliara si astfel sarurile biliare se leaga de colesterol si taninuri, acestea eliminandu-se prin fecale. Se pare ca acest mecanism de eliminare al colesterolului din lumenul intestinal este similar cu cel al aportului de fibre din dieta. Actiune si intrebuintari: 1.            Actiunea astringenta este evidentiata pe mucoase si tesuturi. Mecanismul de actiune se explica prin coagularea proteinelor care au efect retractant micsorand suprafata leziunii. 2.            Actiunea antiseptica este explicata printr-o reactie de precipitare a microorganismului adica se protejeaza plaga de infectii. 3.            Actiunea hemostatica se explica prin precipitarea eritrocitelor (globulele rosii). 4.            Actiunea antidiareica se explica datorita actiunii astringente. 5.            Se folosesc ca antidot mai ales in intoxicatiile cu alcaloizi. In terapeutica se folosesc pentru efect antiiritant, antiinflamator, bactericid, hemostatic, usor anestezic local si reducator al secretiilor. 6.            Extern se foloseste in rani, arsuri, degeraturi, hemoragii, hemoroizi, inflamatii bucale si faringiene. Intern se foloseste in gastrita hiperacida, diaree si intoxicatii cu alcaloizi, intoxicatii cu metale grele.

IN URMA CERCETARILOR PROPRII CU AJUTORUL VOLUNTARILOR AM TESTAT ANTIOXI VITA

a)      Colesterol – cura de 60 zile, 80%* din voluntari de ambele sexe cu varste intre 30-65 ani cu o doza de 5 ml/zi si fara tratament alopat au inregistrat scaderi are valorii colesterolului LDL intre 82 si 140 mg/dl. Ceilalti 20% voluntari au ineregistrat scaderi nesemnificative. b)      Trigliceride – cura de 60 zile, 90%* voluntari de ambele sexe cu varste intre 30-65 ani cu o doza de 5 ml/zi si fara tratament alopat au inregistrat scaderi are valorii trigliceridelor pana in limite normale. c)       Tranzit intestinal –  cura 30 zile, 100%* voluntari de ambele sexe cu varste cuprinse intre 25 si 82 ani cu  o doza de 5 ml/zi au inregistrat in medie dupa prima saptamana reglarea tranzitului intestinal, acesta mentinandu-se chiar si dupa incetarea tratamentului o perioada dar in functie de obiceiurile alimentare ale voluntarilor. d)      Raceli si viroze – in faze acute 5 zile tratament, 100% voluntari de ambele sexe cu varste intre 25-65 ani cu o doza de 5 ml de 2 ori pe zi au prezentat reducerea efectelor de disconfort specifice. e)      Glicemie – cura de 60 zile, 90% * voluntari de ambele sexe cu varste intre 40-65 ani cu o doza de 5 ml/zi diagnosticati cu diabet de tip 2 , impreuna cu tratamentul alopat( doar cu tratament alopat nu ajugeau cu nivelul glicemiei in limite normale) au inregistrat scaderi ale glicemie sub 140. f)       Glicemie – cura de 60 zile, 100%* voluntari de ambele sexe cu varste intre 40-65 ani cu o doza de 5 ml/zi diagnosticati cu diabet de tip 1 , impreuna cu tratamentul alopat( doar cu tratament alopat nu ajugeau cu nivelul glicemiei in limite normale) au inregistrat scaderi ale glicemie sub 140. g)      Acnee – uz extern – 100% voluntari au prezentat amaliorarea zonei acneice inca dupa prima aplicare. h)      Oboseala – cura 30 zile, 100% voluntari de ambele sexe cu varste   cuprinse intre 25 si 82 ani cu  o doza de 5 ml/zi au inregistrat scaderea instalarii oboselii pe parcursul zilei, tonus mai bun, putere de concentrare mai mare. i)        Varice, flebite – cura 90 zile,  100% voluntari de ambele sexe cu varste intre 40 si 60 ani, cu o doza de 5 ml/zi au renuntat la tratamentul alopat specific, si au inregistrat reducerea simptomelor specific (reducerea edemelor, disparitia durerilor etc), retragerea varicelor inca dupa prima saptamana. j)        Reducerea ridurilor – cura 30 zile, 90% voluntari de ambele sexe cu vasrte intre 25 si 35 ani, cu o doza de 5 ml/zi au inregistrat reduceri semnificative a ridurilor faciale inca dupa prima saptamana. k)      Amelioreaza simptomele de la menopauza – cura 40 zile, 100% voluntari de sex feminin cu varste peste 45 ani, cu o doza de 5 ml/zi au inregistrat reduceri semnificative ale simptomelor specifice( bufeuri, insomnie, etc)

CONCLUZII

Polifenolii din struguri, respectiv din suplimentul alimentar antioxiVita au urmatoarele proprietati:

  • accelereaza epurarea colesterolului sanguinprotejeaza organismul impotriva bolilor cardio-vasculare
  • protejeaza peretii vaselor de sange facindu-i mai rezistenti in timp ce-si pastreaza in continuare elasticitatea
  • stimuleaza activitatea unor enzime detoxifiante, si inhiba actiunea unor enzime ca: hialuronidaza, colagenaza si elastaza responsabile cu imbatrinirea prematura a tesuturilor cutanate (a pielii )
  • previne bolile degenerative ale ochilor, amelioreaza vederea, inhiba enzima NADH dependenta, un compus ce produce complicatii in diabet si chiar in cataracta
  • imbunatatesc secretia de insulina si protejeaza celulele pancreasului de actiunea radicalilor liberi
  • amelioreaza simptomele menopauzei
  • ajuta la reglarea tranzitului intestinal
  • maresc nivelul intracelular de vitamina C
  • la nivel celular proantocinidinele se leaga de membrana celulara oferind protenctie ridicata impotriva radicalilor liber, impiedicand peroxidarea lipidelor
  • limiteaza distrugerea fibrelor de colagen prin diverse mecanisme
  • ajuta la constituirea legarurilor naturale intre fibrele de colagen

Lasa un comentariu