Interviu Radio Romania Actualitati
Stelian Radu Cacuci: Dna Simona Bisboaca, sunteti antreprenor cercetator si inventator!
Simona Bisboaca: Viata de antreprenor pot sa spun ca este frumoasa, cel putin mie personal, imi ofera satisfactia ca reusesc sa implementez in productie cercetarea care o realizez, brevetele de inventie pe care le-am inregistrat.
SRC: Cate aveti?
SB: Am ramas la trei! La o cerere de brevet am renuntat din motive personale…
SRC: Ati construit spatiul de productie langa Oradea, la Livada de Bihor; cum va descurcati cu aprovizionarea cu materie prima?
SB: Aprovizionarea…mda, nu este foarte usoara in special pentru ca noi folosim fructe bio: fructe bio certificate bio. Certificare BIO presupume mai mult decat faptul ca ai o livada si nu o stropesti!
SRC: Ultima inventie de anul trecut se numeste FRUCTONATA! Ce este aceasta: dulceata, marmelada?
SB: FRUCTONATA este plasata undeva intre fructul proaspat si fructul procesat termic gen dulceata, gem, marmelada. Practic este o pasta de fructe procesata dar fara a folosi temperaturi care sa distruga fitonutrientii din fructe.
SRC:Am vazut cifra de afaceri a firmei infiintata, daca nu gresec, in urma cu 10 ani!
SB: Da, aproape zece ani! Anul viitor vom face 10 ani. Am evoluat ascendent in fiecare an. Am avut o mica stagnare in momentul in care am investit in noua locatie, fabrica pe care o detinem acum. Ne-am focusat atunci mai mult pe partea de implementare a brevetului cu fructonata si atunci partea de vanzari …nu pot sa zic ca am lasat-o balta dar a mers asa….din inertie.
SRC: Ce le puteti spune celor care doresc sa devina antreprenori? Sa o faca sau nu?
SB: Desigur! Satisfactiea este foarte mare cand reusesti sa pui pe piata un produs de calitate si primesti aprecierea clientilor!