Alimente „inventate” – TV Mures

. http://cdn.citynews.ro/sites/default/files/styles/442x293/public/mures/articole/Din%20Oras/313_deschidere20plesa20octavian.jpg

Berea cu cicoare, propolisul cu apă, antioxidantul din struguri, gemul produs fără fierbere şi halvaua fără zahăr sunt doar câteva dintre produsele concepute de o serie de membri ai Asociaţiei Inventatorilor din România. Produsele, recunoscute pentru proprietăţile lor curative, vor putea fi găsite în curând şi în magazine, spre bucuria mureşenilor interesaţi de alimentele 100% naturale sau bio.

Berea cu cicoare, gemul de caise produs fără fierbere şi fără conservanţi, halvaua fără zahăr sunt doar câteva dintre bunătăţile prezentate de către preşedintele Asociaţiei Inventatorilor din România.

„Acest produs făcut de o inventatoare din Oradea, Bisboacă Simona, în această sticlă de 100 ml sunt încorporate 80 de sticle de Cabernet Sauvignon. Pentru prima dată s-a făcut halvaua fără zahăr. Mu numai că este pentru diabetici, dar această halva este bună şi pentru cei care vor să slăbească”, a declarat Octavian Pleşa, preşed. Asociaţiei Inventatorilor din România.

Produsele au fost create de mai mulţi inventatori din ţară şi au fost premiate la diverse târguri internaţionale de inventică. Produsele au fost testate şi au primit avizul autorităţilor pentru comercializare.

„ Le-am testat şi au acordul de vânzare din partea Ministerului Sănătăţii. Au fost prima dată testate şi în laborator şi pe persoane. Le-am lansat prima dată să vedem care va fi impactul în mari manifestări http://www.tvmures.ro/uploads/pics/alimente.JPGexterne. Răspunsul a fost extrem de pozitiv , s-a ajuns ca toate produsele să obţină cele mai mari distincţii la manifestările respective”, a mai spus Octavian Pleşa, preşed. Asociaţiei Inventatorilor din România.

Produsele prezentate de către inventatori vor ajunge în curând în magazinele din întreaga ţară.

 

sursa: www.tvmures.ro

Lasa un comentariu