Drd. ing. Simona Bişboacă şi produsele sale brevetate

„Elevul” dlui decan Vasile Bara – inventator

Drd. ing. Simona Bişboacă şi produsele sale brevetate
„Antioxi vita” şi „Propolis dizolvat în apă” sunt două produse inventate de drd. ing. Simona Bişboacă, de la Facultatea de Protecţia Mediului din Oradea. Brevetate şi patentate deja, produsele se găsesc pe piaţă şi au strălucire de aur şi argint!
 De ce?
Pentru că produsele Simonei au cucerit două medalii: de aur şi argint la Salonul de inventică de la Varşovia, din 3-5 noiembrie 2011.
Şi cum cele două medalii nu erau suficiente, „Antioxi vita” şi „Propolis dizolvat în apă” au mai obţinut două premii speciale, acordate de Asociaţia Asiatică pentru Creativitate şi de Coreea de Sud.
 
„Bine-aţi venit la Galeria de onoare a Universităţii!”, le-a urat domnul rector, prof. univ. dr. ing. Cornel Antal, celor doi fraţi, Simona Bişboacă şi fratele său, dr. ing. Adrian Timar, şef de lucrări, directorul Departamentului Ingineria Produselor Alimentare, ambii prezenţi, miercuri, 16 noiembrie 2011, la conferinţa de presă a dlui rector, precum la Salonul de inventică din Polonia.
Vorbind despre produsele sale, Simona a arătat faptul că faţă de alte produse, Antioxi vita conţine o doză mai mare de antioxidanţi, iar Propolis dizolvat în apă poate fi consumat şi de copii pentru că nu conţine alcool.
 
Mai multe detalii veţi putea găsi intrând pe site-ul phenalex.ro
 
Simona însă nu se opreşte aici. Pregătindu-şi lucrarea de doctorat cu dl decan Vasile Bara, ea continuă să cerceteze pentru obţinerea unor noi produse… cu care să spargă gura târgului.(Ovidiu DAN)

Sursa:www.ovidan.ro

Lasa un comentariu