Inventatoarea Simona Bişboacă: Mierea românească are acţiune antibacteriană mai puternică decât mierea de Manuka

Cercetătorii independenţi Simona Bişboacă, inventator premiat mondial în industrie alimentară şi soţul ei, inginerul Ioan Bişboacă au dovedit, prin testări de laborator în ţară şi confirmate în Elveţia, că mierea românească are un efect antibacterian mai puternic decât mierea de Manuka, o miere specială provenind din Noua Zeelandă şi mediatizată excesiv pe site-urile lor de comercializare ca având „cel mai puternic efect antibacterian”.

Descoperirea a fost făcută în procesul de dezvoltare a unui nou produs alimentar creat de soţii Bişboacă pe baza brevetului lor de invenţie pentru “cel mai puternic antioxidant” (aşa cum scrie pe diploma Gold Medal obţinută la Salonul Internaţional de Inventică de la Varşovia, în 2011), care să conţină miere şi alte produse ale stupului.

“Pe mine asta mă deranjează foarte mult: că văd foarte mulţi părinţi care cumpără miere de Manuka, foarte scumpă, să-i dea copilului bolnav pentru că are o infecţie care nu-i trece şi sunt apiterapeuţi care le spun să folosească miere autohtonă şi alte produse ale stupului, dar nu au încredere. Oare ce lipseşte de aici? Eu spun că informaţia!
Mierea şi diversitatea produselor apicole din România sunt extraordinare. Trebuie să le dăm mai mult credit. Se spune că sănătatea noastă depinde, în cel mai mare grad, de alimentele provenite din arealul natural în care trăieşti. E de preferat să consumi mierea noastră, nu de peste mări şi ţări, care e mai bună pentru populaţia de acolo”, spune Simona Bişboacă.

La rândul lui, Ioan Bişboacă e convins că “suntem mândri să dovedim că mierea românească este nu numai la fel de bună, dar este superioară altui produs adus de peste mări şi ţări şi plătit cu bani grei de românii bolnavi. Am vrut eu să demonstrez că suntem buni, să arătăm că suntem şi noi valoroşi. La final, şi elveţienii se uitau cu alţi ochi la noi, după ce, la început, abia am reuşit să accedem la serviciile lor. Nu-mi pare rău că am cheltuit peste 4.500 de euro, în Elveţia, pentru a demonstra că mierea românească este mai valoroasă decât „vestita” miere de manuka!”

Simona Elena Bișboacă, mamă a doi băieți, soție, de profesie inginer tehnolog în industria alimentară, cercetător, inventator și antreprenor s-a născută la Oradea, pe 1 decembrie 1979. A absolvit, în 2003, secţia Tehnologia Prelucrării Produselor Agroalimentare-Facultatea de Agricultură, din USAMV Cluj-Napoca. Are trei brevete de invenţii în industria alimentară a viitorului, sănătoasă, medaliate cu aur şi argint la saloane mondiale de inventică, integrate în produse alimentare, cosmetice şi terapeutice, pentru care foloseşte materie primă din culturi certificate ecolologic, apă termală etc.

Simona Elena Bișboacă a obţinut cel mai puternic antioxidant de pe piaţă (extras din sâmburi, pieliţe şi rahis de struguri), propolisul diluat în apă (nu în alcool, fabricat la rece pentru a nu-l distruge) şi un nou tip de produs alimentar, fructonata (obţinută fără zahăr, fără fierbere sau conservanţi), potrivit agerpres.ro.

Primele două brevete de invenţii au fost medaliate cu aur şi argint la Salonul Internaţional de Inventică de la Varşovia, în 2011, respectiv alte două medalii de aur la Salonul de Inventică Mondială “Agro Arca”, din Croaţia, în 2012.

Inventatoarea Simona Bişboacă: Mierea românească are acţiune antibacteriană mai puternică decât mierea de Manuka

Lasa un comentariu