Inventatoarea Simona Timar Bişboacă, patru brevete de inventator dedicate sănătăţii oamenilor

O cercetătoare din Oradea, Simona Bişboacă, inginer în industrie alimentară, a decis să vină în ajutorul semenilor săi prin realizarea unor suplimente alimentare naturale de origine autohtonă, brevetele sale de invenţii fiind apreciate cu aur la saloane mondiale de inventică din 2011 şi 2012.
Simona Bişboacă, 32 de ani, a realizat cel mai puternic antioxidant de pe piaţă, numit AntioxiVita, a brevetat propolisul dizolvat în apă (nu în alcool), a inventat metoda de a prepara marmeladă crudă, fără fierbere, fără zahăr sau conservant, precum şi un aditiv alimentar natural multifuncţional.
Simona Bişboacă consideră că doar o alimentaţie echilibrată, provenită din culturi autohtone, poate să asigure hrana ideală pentru locuitorii unui areal geografic. Dar atâta vreme cât iarna nu avem fructe şi legume crude locale, trebuie să suplinim lipsa acestora cu suplimente alimentare naturale.
Conştientă de importanţa antioxidanţilor asupra organismului, a reuşit să implementeze în producţie invenţia şi să scoată pe piaţă un supliment alimentar, un produs foarte bogat în antioxidanţi de tipul polifenolilor: AntioxiVita. Foarte concentrat, 100 ml de produs este echivalentul în principii active (antioxidanţi) a 80 de litri de vin roşu.
Experimentele efectuate au arătat că AntioxiVita este un aliat de încredere în lupta cu afecţiunile cardiovasculare (colesterol, trigliceride, tensiune, varice, flebite etc), cu diabetul, probleme de tranzit intestinal (constipaţie sau diaree), prezintă acţiune puternică antivirală şi antibacteriană, cu efect tonic şi de anti-îmbătrânire. Mai multe detalii pe www.phenalex.ro.
În noiembrie 2011, Simona şi-a prezentat cele două brevete de invenţie la Salonul Internaţional de Inventică de la Varşovia IWIS 2011, unde AntioxiVita a fost desemnat cel mai puternic antioxidant şi recompensat, din circa 500 de produse înscrise în competiţie, cu Medalia de aur şi un premiu special din partea Asociaţiei Korea Invention News, iar ”Propolis esenţă” a primit Medalia de argint, cât şi un premiu special din partea Asia Invention Creativity Association.
In mai 2012 la Salonul de Inventică MondialăAgro Arca”, din Croaţia, oraşul Slatina, tehnologia de obţinere a marmeladei crude a obtinut medalia de aur.

Sursa: Posta Medicala

Lasa un comentariu