O orădeancă a fost medaliată cu aur la salonul de inventică din Varșovia pentru descoperirea secretului tinereții

La Oradea s-a descoperit elixirul tinereţii. Este vorba de o invenţie pentru care o cercetătoare a primit medalii de aur şi de argint la salonul de inventică de la Varşovia. Românca a inventat două suplimente alimentare bazate pe extracte din struguri şi propolis care încetinesc îmbătrânirea.

Rectorul Universităţii din Oradea are toate motivele să fie mândru. Doi fraţi, un profesor şi un doctorant, au uimit savanţii de la Salonul Internațional de Inventică de la Varșovia, organizat la începutul lunii, scrie Adevărul.

La numai 32 de ani, Simona Bișboacă a fost medaliată cu aur şi argint pentru două produse originale: Antioxi Vita- un extract de antioxidanţi din sâmbure şi pieliţă de struguri şi o esenţă de propolis dizolvat în apă, fără alcool. La eveniment au participat cercetători din peste 30 de țări, din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia.

„Antioxivita este un extract din samburi si pieliţe de samburi cu un conţinut foarte ridicat de antioxidanţi, de tipul polifenolilor.Polifenolii acestia au proprietăţi terapeutice deosebite, în special pe sistemul cardio-vascular, pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a organismului, protejează de radicalii liberi”, a declarat Simona Bișboacă.

Produsul are proprietăţi care reduc îmbătrânirea celulară şi este recomandat şi persoanelor care au probleme cu diabetul. Cel de-al doilea produs -esenţa de propolis- are câteva avantaje faţă de celelalte produse preparate din propolis care există deja pe piaţă.

„Se poate folosi de toate categoriile de vârstă, neconținând alcool, conservanți, e 100% natural. Este un propolis dispersat în apă, are proprietăți terapeutice deosebite”, a explicat Simona.

Tânăra inventatoare este doctorand şi a absovit Facultatea de Tehnologia şi Prelucrarea Produselor Alimentare, din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. De doi ani, Simona este membră a Asociţiei Inventatorilor din România, împreună cu fratele ei.

Cei doi cercetători lucrează acum la noi produse, pe nişa produselor alimentare fără aditivi. Vor participa luna viitoare la un nou salon de inventică, la Seul. Produsele au primit deja toate avizele pentru lansarea pe piaţă şi se găsesc deja în magazine.

Sursa: www.b1.ro

Lasa un comentariu