Premii europene de inventica

Orădenii au luat premii de prim rang la Salonul de Inventică IWIS 2011 cu produse din struguri şi propolis.
Orădenii au strălucit la al V-lea Salon Internaţional de Inventică – IWIS 2011, găzduit în perioada 3 – 5 noiembrie de oraşul polonez Varşovia. În esenţă, cea mai mare manifestare de acest gen din Europa a reunit anul acesta peste 500 invenţii expuse din Europa, Orientul Mijlociu si Asia. Standul Romaniei a fost reprezentat de doctorand ing. Simona Bișboacă din partea Asociaţiei Inventatorilor din România şi de şef lucrări dr. ing. Adrian Timar de la Universitatea Oradea, director de Departament Ingineria Produselor alimentare.

Invenţiile românești, practic orădene, au atras atenţia, fiind recompensate cu patru medalii. Antioxi vita – cel mai puternic antioxidant alimentar a fost onorat cu Medalia de Aur IWIS 2011 şi Special Award (Premiul Special) din partea Korea Invention News. Iar esenţa de Propolis fără alcool a câştigat medialia de argint IWIS 2011 şi Special Award din partea Asia Invention creativity Association.

„Antioxidantul Vita e produs 100% dintr-o reţetă originală din sâmburi şi pieliţe de struguri, produse obişnuite pentru producătorii româneşti de vinuri. Efectele lui sunt clar benefice pentru sănătate”, ne-a explicat Simona Bişboacă.

Sursa: www.bihon.ro

Lasa un comentariu