Propolisul, valoarea incontestabilă a unui remediu străvechi

Revenind la eficienţa terapeutică a tincturii de propolis, mai sunt două aspecte de luat în calcul, referitoare la calitatea acesteia: primul este că multe tincturi de pe piaţă nu s-au întâlnit cu propolisul efectiv. Acest lucru a fost studiat şi pus în evidenţă, în urmă cu câţiva ani, la Universitatea de ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj. Iar al doilea este legat de tehnologia de extracţie. Astfel, o să găsiţi în literatură recomandarea ca tinctura de propolis să fie realizată cu alcool de 96 de grade şi cu 10 până la 30% propolis, prin macerare două săptămâni.

Mai nou, o româncă pe care am cunoscut-o la Conferinţa de apiterapie de la Cluj din anul 2011, d-na Bisboaca, a reuşit să obţină la Varşovia în acelaşi an, la un simpozion internaţional de inventică, medalia de argint pentru o invenţie românească, care printr-o procedură complexă realizează o suspensie de propolis în apă, ce reuneşte atât principiile hidrosolubile, cât şi pe cele alcoolosolubile.

Produsul obţinut este numit “Esenţă de propolis” şi este realizat de S.C. Phenalex S.R.L. Societatea are distribuţie naţională, aşa că ar trebui să găsiţi produsul pe rafturile magazinelor naturiste. Dacă nu aflaţi acest produs în magazine, sunaţi direct la societate, tel.  0740.584829.

sursa: www.gazetademaramures.ro

Lasa un comentariu