Interviu Radio Romania Actualitati
Stelian Radu Cacuci: Dna Simona Bisboaca, sunteti antreprenor cercetator si inventator! Simona Bisboaca: Viata de antreprenor pot sa spun ca este frumoasa, cel putin mie personal, imi ofera satisfactia ca reusesc sa implementez in productie cercetarea care o realizez, brevetele de inventie pe care le-am inregistrat. SRC: Cate aveti? SB: Am ramas la trei! La o cerere de brevet am renuntat din motive personale… SRC: Ati construit spatiul de productie langa Oradea, la Livada de Bihor; cum va descurcati cu aprovizionarea cu materie prima? SB: Aprovizionarea…mda, nu este foarte usoara in special pentru ca noi folosim fructe bio: fructe bio certificate bio. Certificare BIO presupume mai mult decat faptul ca ai o livada si nu o stropesti! SRC: Ultima inventie de anul trecut se numeste FRUCTONATA! Ce este aceasta: dulceata, marmelada? SB: FRUCTONATA este plasata undeva intre fructul proaspat si fructul procesat termic gen dulceata, gem, marmelada. Practic este o pasta de fructe procesata dar fara a folosi temperaturi care sa distruga fitonutrientii din fructe. SRC:Am vazut cifra de afaceri a firmei infiintata, daca nu gresec, in urma cu 10 ani! SB: Da, aproape zece ani! Anul viitor vom face 10 ani. Am evoluat ascendent in fiecare an. Am avut o mica stagnare in momentul in care am investit in noua locatie, fabrica pe care o detinem acum. Ne-am focusat atunci mai mult pe partea de implementare a brevetului cu fructonata si atunci partea de vanzari …nu pot sa zic ca am lasat-o balta dar a mers asa….din inertie. SRC: Ce le puteti spune celor care doresc sa devina antreprenori? Sa o faca sau nu? SB: Desigur! Satisfactiea este foarte mare cand reusesti sa pui pe piata un produs de calitate si primesti aprecierea clientilor! www.gusturibio.ro www.phenalex.ro