Tineret in Miscare vine la Bucuresti!

  • Evenimentul Tineret in miscare, va prezenta programele Uniunii Europene Invatare pe tot parcursul vietii si Tineret in actiune pentru studii, formare, voluntariat si stagii de practica in strainatate. In 2011, peste 23.000 de romani au beneficiat de aceste programe.
  • Evenimentul prezinta ocazia unica de a descoperi si de a afla mai multe despre posibilitatile oferite de programele Uniunii Europene tinerilor, de a pleca in strainatate pentru a studia, a se forma, a se oferi voluntari sau pentru a lucra. Dezvoltarea abilitatilor si a gradului de angajabilitate este unul din obiectivele acestor programe, care sunt accesate de mii de oameni din intreaga Europa. Informatiile privind toate aceste programe si oportunitati sunt disponibile in cadrul evenimentului Tineret in miscare.
  • La acest eveniment, tinerii vor avea posibilitatea de a strange informatii cu privire la programele Uniunii Europene, participand la discutii, ascultand recomandari si impartasind experienta lor de studiu, munca si voluntariat in strainatate sau de participare la schimburi de tineri.
  • Evenimentul ofera tinerilor numeroase posibilitati de a lua parte la workshop-uri interactive, teatru forum, teatru de improvizatie, biblioteca vie, dezbateri electorale etc! Activitatile fiecarei zile se vor termina cu diverse concerte.

Androulla Vassiliou, Comisar european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret

„Tinerii sunt viitorul Europei si speram sa atragem cat mai multi in cadrul evenimentului “Tineret in miscare” din Bucuresti. Dorim sa le trezim interesul pentru programele noastre si totodata constientizarea  oportunitatilor viitoare.”

Cu acesta ocazie a avut loc si decernarea premiilor de recunoastere a unor dintre cei mai buni care au beneficiat de aceste programe.

Printre castigatori a fost si Simona Bisboaca, care a luat premiul 1 la categoria Erasmus. Bursa Erasmus de care a beneficiat inventatoarea in timpul studiilor universitare, prilej cu care a studiat in cadrul Universitatii din Bologna, Italia, a fost startul in conceperea si brevetarea tehnologiei de obtinere a produsului AntioxiVita.

Premiul a fost inmanat de doamna Ministru Ecaterina Andronescu, din partea Ministerului de Invatamant si Cercetare si de domnul Nicolae Idu, Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

69155_443096569070623_1697764168_n

sursa: www.anpcdefp.ro

 

Lasa un comentariu