Propolisul – miracolul creat de albinute
Doamna Simona Bisboaca, a inventat un preparat din propolis, (propolis 30% in apa) ce a fost creat special pentru copii, fiind o alternativa a tincturii. Metoda de obtinere a acestui preparat este protejata de un brevet de inventie romanesc, medaliat international cu medalia de argint si un premiu special din partea Asociatiei Inventatorilor din Asia.
Inventator, dar si mamica, doamna Simona ne da un sfat pretios: „Protejeaza-ti familia intr-un modsanatos si cat mai natural!” si ne povesteste despre acest miracol creat de albinute – propolisul.
“In stup, harnicele albinute produc propolisul, ca mijloc de aparare impotriva microbilor, a mucegaiurilor, pentru mumificarea intrusilor, etc. Actiunea sa este antimicotica, bactericida si bacteriostatica, fapt ce previne imbolnavirea albinelor.
Propolisul are o compozitie complexa, fiind foarte mult studiat in apiterapie (tratamente cu produse apicole) datorita proprietatilor sale benefice, dintre care cele mai importante ar fi: proprietatile cicatrizante, antivirale, antifungice si antibacteriene (bactericide si bacteriostatice), antioxidante, biostimulatoare.
Cea mai intalnita metoda de administrare a propolisului este tinctura de propolis, dar poate fi folosit ca atare, ca guma de mestecat, sub forma extractului moale de propolis inglobat in miere, obtinandu-se mierea propolizata si folosita la prepararea diferitelor unguente.
Propolisul in apa este un produs inovativ, fabricat la rece (fara temperaturi mari care distrug principiile active). Nu contine alcool si inglobeaza esenta propolisului care contine toate principiile active din tinctura dar care poate fi consumat de catre toate categoriile de persoane, indeosebi de catre copii. Fiind o solutie apoasa, propolisul in apa are o biodisponibilitate mai buna, fiind mai bine asimilat de organism; in plus, nu irita pielea, mucoasele, asigurandu-i multiple utilizari. Propolisul se poate utiliza atat extern cat si intern.
Se recomanda ca uz extern datorita efectului cicatrizant si antibacterian: pe rani (de la julituri, taieturi pana la ragade-leziuni ale pielii), arsuri, iritatii (inclusiv iritatii ale scutecului), intepaturi de insecte, acnee, micoze, etc. Se poate folosi ca picaturi in nas, urechi sau picaturi pe pleoape. In cazul din urma se recomanda un masaj usor, pana la intrarea in piele, in diferite afectiuni oculare: conjunctivite, blefarite (inflamarea pleoapelor), expunere neprotejata la sudura, etc.
In cazul unei administrari orale este foarte important ca doza sa fie cea corecta si anume: intre 1-3 picaturi pe kg corp, timp de 3-4 saptamani.
Se recomanda pentru uz intern datorita proprietatilor antibiotice, antimicrobiene, antifungice, analgezice, antiinflamatoare, antioxidante, imunostimulante, in afectiuni cardio-vasculare, hepatice, afectiuni ale cavitatii bucale (afte, herpes), gastro-duodenale, ale sistemului respirator, etc.
Pentru persoanele care nu au folosit produse apicole se incepe cu cate o picatura pe zi, adaugandu-se zilnic cate o picatura, pana se ajunge la doza recomandata.
Exemplu de administrare: un copil cu greutatea de 15 kg, va lua in prima zi 1 picatura, a doua zi 2 picaturi. In a 15-a zi se ajunge la doza maxima, urmand apoi 3-4 saptamani de cura, cu cate 15 picaturi/zi. In cazul in care copilul este intr-o faza acuta de raceala/gripa/viroza, doza se mareste la 30 picaturi/zi (2 picaturi pe kg corp/zi sau daca e mai grav 45 picaturi/zi timp de 3-5 zile).
Recomand administrarea seara, inainte de culcare, fara consum ulterior de apa/ceai/lapte/etc.”
sursa: http://articolenounascuti.ro